Политика за “колачиња”

Оваа страница користи “колачиња” – мали текстуални датотеки што се поставени на вашиот уред за да му помогнат на веб-сајтот да обезбеди подобро корисничко искуство. Општо земено, колачињата се користат за зачувување на корисничките параметри, складирање на информации за нешта како што се кошничка при купување и обезбедување анонимни податоци за следење на апликации од трети страни како на пример Google Analytics.

Како правило, колачињата ќе го подобрат вашето искуство во прелистувањето. Сепак, може да претпочитате да ги оневозможите колачињата на оваа страница и на други. Најефективен начин да го направите ова е да ги оневозможите колачињата во вашиот прелистувач. Ви препорачуваме да се консултирате со делот за помош на вашиот интернет пребарувач или да погледнете на веб-страницата “За колачиња” која нуди насоки за сите модерни прелистувачи.